Heeft u een nieuwe (grote) plantenbak, maar weet u niet hoe en waarmee u de plantenbak vult? Dat leest u in dit blogartikel.

Waarmee vult u een plantenbak?

Heeft u een grote plantenbak? Die moet natuurlijk gevuld worden, maar de kans is groot dat u zich afvraagt hoe u dat op de beste manier kunt doen. Voor het vullen van de plantenbak maakt u als vanzelfsprekend gebruik van potgrond en planten. Maar wat doet u onderin de plantenbak? En hoe zorgt u ervoor dat de plantenbak in de tuin zo goed mogelijk tot z’n recht komt? Daar gaan we in dit blogartikel verder op in.

Wat is het belang van een correct gevulde plantenbak?

Er bestaan verschillende soorten plantenbakken , waaronder houten bloembakken voor buiten , aluminium, polyester en cortenstaal plantenbakken. Het is belangrijk om een plantenbak op de juiste manier te vullen omdat dit invloed heeft op de groei en gezondheid van de planten die u erin wilt kweken. De juiste bodem zorgt voor de juiste drainage, voeding en zuurstof voor de planten. Als u de plantenbak verkeerd vult, kan dit leiden tot problemen zoals slechte groei, wortelrot en schimmel. Voor een mooi eindresultaat is op een correcte manier vullen van een plantenbak dus van groot belang.

Verschillende soorten materialen

Voor het vullen van de plantenbak kunt u gebruik maken van verschillende materialen.  Zo kunt u kiezen voor potgrond, tuinaarde, cactus potgrond, hydrokorrels, kokosvezel, perliet en vermiculiet. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de keuze voor vulling afhankelijk is van de soort planten die u in de plantenbak gaat zetten en de weersomstandigheden in jouw gebied.

Vullen van de plantenbak

Het vullen van de plantenbak vindt plaats in een aantal stappen. Allereerst maakt u gaten onderin de plantenbak, zodat eventueel overtollig water weg kan lopen. Maar wat doet u onderin de plantenbak? Onderin de plantenbak strooit u een laag hydrokorrels. U vult ongeveer een kwart van de pot met hydrokorrels. Het is ook mogelijk om piepschuim piepschuim onderin de plantenbak te doen. Vervolgens vult u de plantenbak met potgrond en zet u de plant er in. Let er wel op dat de potgrond niet helemaal tot de rand van de pot komt, anders stroomt de plantenbak over als u de planten water geeft. Druk de grond zacht even aan. U kunt er eventueel voor kiezen om ter decoratie een handje hydrokorrels op de aarde te strooien.

Meer weten over het vullen van plantenbakken?

Meer weten over het vullen van plantenbakken? Neem gerust contact op voor meer informatie door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, we denken graag met u mee. Of lees de rest van de blogartikelen op onze website.

Zomeractie

10% korting op het gehele assortiment

gebruik de code zomer10 en scoor je korting!

© 2021 - 2023 HOLIVE | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel